Är vi individualister? Frågar ju igen i dessa tider.

Hej allesammans.

Nu i karantäntider eller ja, landet är inte i karantän men vi bör agera som om vi är det, så är man mycket hemma. Det betyder också att man får upp tankar om projekt man har påbörjat och som kanske blev kvarliggande i allt som händer i vardagen, som den här bloggen exempelvis. Det är cirka ett år sen något skrevs här. Det känns som att det var inte så länge sedan men det är väl så livet känns när saker händer hela tiden.

Dessa tider som är nu och kommer framåt kommer att fortsätta vara svåra. Det är ingen nyhet, regeringen varnar för det och företagen där ute har börjat se det hända. Ta oss som exempel, antal kunder har minskat, oron är där och det är helt förståeligt. Vi ser krisen, vi ser de ekonomiska svårigheter vi står inför men vi är enade om att vi kan klara av det. Det är inte första gången vi möter kriser, förvisso har vi aldrig varit med om något så här stort men kriser händer hela tiden och det är ju upp till oss själva hur vi vill hantera det. Vi vet att det kommer att komma många åtgärder från regeringen, Sverige kommer inte låta oss sjunka ner, vi kommer att stå upp den här krisen, vare sig det är genom ta företagslån online, ge permitteringar för de anställda eller de inskränkningar i arbetsrätten som föreslås.

Men tappa inte hoppet, i de mörkaste tiderna har vi sett ljuset, människan har klarat andra världskriget och tagit sig upp igen, så det här kan vi klara med. Vi behöver vara starka tillsammans, vi behöver stötta varandra, bli rädd men se inte bara svårigheten, se även möjligheten för i svåra tider finns det alltid möjligheter, allt du behöver göra är att sansa dig och börja strukturera dina tankar.

Så som svar på min fråga, nej jag tror inte vi är individualister, jag tror på att har vuxit upp med en bild av att vi kan klara oss själva men att vid behov ska inte vi vara rädda för att be om hjälp. Alla ska kunna be om hjälp under förutsättningen att man behöver det, vare sig man heter Göta Energi AB eller Klas Eriksson byggentrepenad HB. Vi alla ska kunna ha ödmjukheten att säga, hej, jag behöver hjälp, för det visar inte bara på att man inte är individualist utan även att man har ödmjukheten att inse vilken situation man sitter i.

Sen kanske man inte ska vara en Volvo. Alltså, här vill jag vara kontroversiell till 100 % men vad tänkte Volvo på när de kommer ut med att säga, hej vi behöver hjälp! Vi ska korttidspermittera 20000 av våra anställda och vi behöver räddas! Var på staten svarar: åh här! ta 300 miljoner kronor som vi har samlat från skattebetalarna, vi väljer att ge er dessa miljoner för vi vet vilket värde det är på ert företag och för det svenska samhället, ta dem så att ni kan klara av den här krisen som tar så hård på alla, inte bara i vårt vackra land utan hela världen, här varsågod, ta dessa 300 miljoner kronor, använd dem väl. OCH SEN DÅ!? Ju, men då ska man VOLVO plötsligt komma ut med att de har tänkt sig en utdelning hela ”låga” 5,50 SEK per aktie, så det blir bara 9,5 MILJARDER… eller vi uttrycker det på ett annat sätt 9 500 miljoner kronor i utdelningar till aktieägare.

Visst, det är inga problem att folk får aktieutdelningar, absolut, folk har riskerat sitt kapital och investerat för att få ut pengar men de tänker nog inte på Kalle Svensson som köpte 2000 SEK i aktier förra året, det här handlar om att ge de stora investerarna så stor utdelning som möjligt i dessa krisiga tider. De är ett privatbolag, de får göra som de vill men en sak är säker, i allmänhetens ögon kommer det här inte se bra ut om de går full ut med detta och gör en sån här grej. Ja, vi får vänta till den åttonde april, då ska styrelsen se till att komma med ett svar om detta förslag.

Tyvärr verkar det finnas en del individualister kvar i de stora ligorna!

Hur som helst,

Ta hand om er

!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *