Är vi individualister på jobbet?

Hallå där,

Vilken vecka det var! Inte nog med att den var solig och vacker, så har det varit en spännande vecka för oss alla på kontoret. Vi har haft en hel del nya utmaningar som har tillkommit med årets gång och det är så spännande att se hur väl vi lyckas när vi kämpar.

Här om dagen lyssnade jag på en mycket intressant podd. I den här podden pratade en stressforskare om just hur det kommer sig att vi människor mår dålig fast våra behov är tillfredsställda. En sak som fick mig att tänka väldigt mycket var det här med att, vi i västvärlden har vuxit upp med en otrolig påverkan om att det är vi som individer som ska briljera, att är vi som individer som ska uppnå mål och att vi som individer ska vara si och så. Kortfattat, vi lever i ett mycket själviskt samhälle som bara ser till att pusha individen på prestation och utelämnar andra människor och dess lycka. Vidare menade den här stressforskaren att, om vi istället kunde balansera den individbaserad prestationssökandet med att agera i grupp och sätta andras lycka och välmående över mitt eget, så skulle vi få det mycket bättre.

Det här har fått mig att tänka, jag vill inte att vi ska vara some byrå in the hoods. Jag vill att vi ska vara den bästa byrån i vårt område. Det här känner jag att vi kan uppnå endast genom att sätta tydliga gruppmål och visioner. Genom att vi samarbetar och att vi värderar vårt jobb som ett team och inte som bara en individ i det stora hela. Självklart tycker jag att varje individ ska få sätta upp sina egna mål och prata om vad den här personen specifikt vill med sitt jobb men det ska även ingå att vara en del av en grupp, där vi stöttar varandra och hjälpar varandra för att lyckas bättre.

Vad känner ni? Hur tycker ni att det är där ni jobbar?

Hör gärna av er!

Än så länge, massor med positiva energi till er!

Tjingeling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *